Varukorg Till kassan
0 varor, 0 kr

MöbeltygerVi på Ohlssons har lång erfarenhet av att sälja Möbeltyger!
Vi har ett brett sortiment, med Möbeltyger från mjuk sammet till sträva tyger med grov struktur i både mönstrat och enfärgat.
Möbeltyger passar till så mycket mer än att endast klä om möbler. Draperier, kuddar och sänggavlar gör sig mycket bra i möbeltyger, för att ge några exempel. Om du vill klä om en hel soffgrupp eller endast en liten pall, spelar ingen roll, vi har tyget som passar!

Martindale
Möbeltyger är märkta med Martindale, förkortas MD. Vad är då det?
Martindale är ett mått på hur tåligt ett tyg är, dvs hur mycket nötning det tål. Ett tygs Martindale-värde anger hur många varv en tygklädd platta har kunnat snurrats mot tyger utan att några trådar gått av. Desto högre Martindale-värde ett tyg har, desto tåligare mot nötning är det.
Till möbler i hemmiljö rekommenderas ett möbeltyg med ett Martindale på minst 15 000 varv. Om tyget ska användas till möbler i offentlig miljö rekommenderas 30 000 MD. För att ett tyg ska få kallas Möbeltyg hos oss ska det klara 15 000MD men många av våra tyger har mycket högre MD, upp till 120 000. Våra Möbeltyger är därför jämförbara med de tyger som används i den stora möbelindustrin!

Kemtvätt
Tvättrådet på många möbeltyger är kemtvätt. Ofta består möbeltyger av flera olika materiel, för att göra dem slitstarka. Ett möbeltyg är mycket mer tåligt mot smuts än ex. ett vanligt bomullstyg. Skulle olyckan ändå vara framme, och tyget inte kan tas loss, kan man använda möbeltvätt.

Här hittar du vårt stora sortiment av Möbeltyger och praktiska tillbehör!