Leveranstid 1-3 dagar
Returrätt 30 dagar
Enhetsfrakt 59 kr Just nu fri frakt vid köp över 500 kr!

Köpvillkor webbshopen

 

Leveranser
Vår målsättning är att Ditt paket ska skickas från oss samma eller nästkommande vardag och att du alltid skall få din beställning inom 5 dagar. Dina paket skickas med Postnord till det utlämningsställe du själv valt i samband med ditt köp. Fraktavgiften är för närvarande 59 kr oavsett storlek och vikt på ditt paket. Företag (ej enskild firma) kan även välja att få leverans direkt till dörren, avgiften är för närvarande 150 kr oavsett storlek och vikt på ditt paket.
Ett bekräftelsemail skickas ut när din order har skickats från webbshopen och där hittar du det kolli:id som du kan använda för att eftersöka din leverans. När paketet ankommit till ombudet så skickas en avi via sms till det mobilnummer du angav vid din betalning och paketet ligger kvar på utlämningsstället i 14 dagar från att paketet anlänt. Vi levererar inom Sverige.

Outlösta försändelser. För paket som inte hämtas ut under den tid det ligger hos paketombudet debiterar vi en returavgift. Avgiften 250 kr motsvarar våra faktiska kostnader för returfrakt, emballage och hantering. För specialbeställda varor (t.ex. avklippta tyger) debiteras fulla värdet utöver returavgiften. Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss, annars blir det registrerat som outlöst och debiteras automatiskt. 

Personuppgifter: De uppgifter du uppger när du handlar används av oss för att administrera dina köp. Dina personuppgifter lämnas inte i något fall ut till tredje part. Du kan läsa mer om detta i vår integritetspolicy som finns publicerad på vår hemsida.


Priser och betalningsvillkor.  Alla priser anges i SEK och inkluderar moms. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel. Kampanjpriser kan skilja mellan webbshopen och lokal tygaffär.
Privat: Din betalning sker i samarbete med Klarna AB, via tjänsten Klarna Checkout och du väljer själv det betalsätt som passar dig. Faktura, kortbetalning eller direktbetalning via din bank är några av sätten som Klarna erbjuder för närvarande, läs villkoren för Klarna Checkout här. När du väljer att betala med faktura så skickas denna direkt till den mail-adress du uppgav vid beställningen och fakturan skall vara betald inom 14 dagar. Vid försenad betalning utgår lagstiftad påminnelseavgift 60 kr samt dröjsmålsränta med 24% över gällande referensränta. Har du frågor om din betalning, kontakta då Klarna direkt på Klarna.se, där kan du själv t.ex. ändra förfallodatum, delbetala mm.

Företag: Faktureringen sker direkt från Ohlssons tyger. Betaltid 30 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift 45 kr samt dröjsmålsränta. Faktureringsadressen för köpet måste vara en registrerad bolagsadress, och en separat leveransadress kan väljas om så önskas. Observera att för enskilda firmor hanteras ditt köp som för privatkunder, via Klarna.

 

Försäljning till minderåriga.  Om du är under 18 år måste du ha målsmans tillstånd för att handla hos oss. 

 

Ej hämtade paket. För paket som inte hämtas ut debiterar vi en returavgift. Avgiften på 250 kr motsvarar våra faktiska kostnader för returfrakt, emballage och hantering. För specialbeställda varor (t.ex. avklippta tyger) debiteras det fulla värdet utöver returavgiften.

 

Felaktig, fellevererad eller transportskadad vara.  Om en vara är felaktig, fellevererad eller transportskadad ber vi dig kontakta oss via mail så hjälper vi dig så snart vi kan. 

 

Ångerrätt. Du har alltid rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar från att du mottagit din order. Varor som köpts i vår webbshop kan endast returneras till webbshopen och ej till våra lokala tygaffärer. Ångerrätten gäller om varan är oanvänd och oskadad. Om du utnyttjar din ångerrätt och vill returnera varan så ombesörjer du leveransen själv och står för fraktkostnaden och transportrisken. Kostnaden beror på vikt och storlek på ditt paket och du betalar den direkt till det ombud du använder. När vi tagit emot dina varor och konstaterat att de är i nyskick kontaktar vi Klarna som hanterar vår fakturering. Eftersom att Klarnas förfallotid för närvarande är 14 dagar så kan du ändå behöva betala din faktura i sin helhet om du utnyttjar 30 dagars ångerrätt. Klarna återbetalar då varans kostnad till dig i efterhand via det betalsätt som du valt. Observera att originalfrakten och eventuell administrativ avgift ej återbetalas.

Alla returer skall returneras enligt följande:

  1. Packa varan väl i samma paket/påse som den kom i. Alternativt använd egen förpackning/låda.
  2. Skicka med ett blad med information om ditt ordernummer, anledning till returen, samt dina kontaktuppgifter.
  3. Skicka bladet tillsammans med din order till adressen nedan.
  4. Lämna in paketet på närmsta postombud. Behåll kvittot.

Ohlssons tyger

Webbshop

Box 4079

904 03 Umeå

 

(vid retur via DHL, Schenker eller Bring skickas paketet till Ohlssons tyger, Webbshop, Gräddvägen 29, 90620 Umeå)

 

Produktinformation.

Vi är måna om att visa upp våra produkter så korrekt som möjligt på vår webbsida och strävar efter att ge så bra och utförlig information som vi kan för att ge en bra köpupplevelse. Vi kan dock inte garantera att bilderna exakt återger produktens verkliga utseende gällande t.ex. färgnyans då färgåtergivning beror på inställningar i din dator och på din skärm. Ohlssons tyger reserverar sig för faktafel i produktinformationen. Om du vill ha ytterligare upplysning om varorna så ber vi dig ta kontakt med vår kundtjänst via mail.

Sortimentet skiljer sig något mellan våra olika tygaffärer och vår Webbshop. De produkter du ser på hemsidan finns i lager i Webbshopen. Undantag kan förekomma.