Snabb leverans
Returrätt 30 dagar
Enhetsfrakt 69 kr Just nu fri frakt vid köp över 500 kr!
cart
Varukorg


 

Information om alla våra olika gardiner!Ett par nya gardiner kan förändra känslan i rummet på ett ögonblick. Hos oss hittar du veckbandslängder, multibandslängder, öljettlängder, kanallängder, gardinkappor, panelgardiner och gardiner med dolda hällor. Mörkläggningsgardiner, skira gardiner, linnegardiner, sammetsgardiner. Det ska finnas något för alla rum och stilar. Numera kan du även anlita oss att sy upp måttbeställda gardiner som passar just dina mått där hemma eller på kontoret!

Multibandslängd 

En multibandsgardin kan du hänga på många olika sätt. Med fingerkrokar, rynkbandskrokar eller direkt på gardinstången med hällband eller genom kanalen. Supersmart, tycker vi då det inte ska spela någon roll vilken gardinstång eller takskena du har hemma när du förnyar med gardiner från Ohlssons. 
Här hittar du våra Multibandslängder >>

Veckbandslängd
En klassisk gardinmodell. På baksidan av längden sitter ett veckband, där placeras fingerkrokar vid upphängning. Veckbandslängder har snyggt fall och passar framförallt i vardagsrum och sovrum. Veckbandet harsmala “fickor” där fingerkrokar träs in för upphängning av gardiner. Antal veck på gardinen regleras med placeringen av fingerkrokarna. 
Här hittar du våra Veckbandslängder >>

Kanallängd
En kanallängd har en sydd kanal där gardinstången träs in. Ibland har kanallängden två kanaler. Det vanligaste är då, att trä in stången i den nedre kanalen. Det tyg som därigenom hamnar ovanför stången, kallas rynkhuvud. En kanallängd kan sys i nästan alla sorters tyger. Den kan göras kort eller lång. Låt rummet avgöra valet! 

Öljettlängd
Öljett är en hålförstärkning av metall eller plast. Öljettlängden har stora öljetter fastsatta i ovankanten. Öljettlängden/gardinen träs direkt på gardinstången och tyget böljar i vackra vågor. Det ger ett snyggt och stilrent intryck. Öljettgardiner är lätta att dra för och kan med fördel sys i stadiga gardintyger. Ett draperi gör sig mycket bra med öljetter.
Här hittar du våra Öljettlängder >>

Gardinpaneler
Gardinpaneler, eller gardinvepor, är smala raka längder. De säljs vanligen i par. Panelgardiner ska hänga helt slätt, utan att rynkas. De kan täcka hela fönstret eller endast som sidogardin. Kombinera gärna en mönstrad panel med en eller flera enfärgade paneler. Det är enkelt att skapa en egen stil med paneler. Våga prova starka färger!
Här hittar du våra Panelgardiner >>

Gardinkappa
Kappa är en kort gardin som hängs i överkant på hela fönstret. De är vanligen ca 50cm höga och kan ha kanal eller veckband. Öljetter passar också till en gardinkappa. Hissgardin Hissgardin är från början en idé från 1700-talet. Nu finns den i modernare varianter. Hissgardinen passar i alla typer av rum, ensam eller i kombination med gardinlängder. Att sy en egen hissgardin är inga större problem, det som kan vara lite knepigt är hur snörena till hissfunktionen ska träs. Valet av tyg gör det slutgiltiga resultatet! Det går bra att välja allt från tunna transparenta tyger till mer täta färgglada mönstrade gardintyger.
Här hittar du våra Gardinkappor >>

Mörkläggningsgardiner
Våra mörkläggningsgardiner och mörkläggande tyger har en teknisk väv i tre skikt där mellanskiktet är ett spärrskikt. Sun-out stänger ute ljus till 95%. Hos oss finns Sun-out-tyger i olika färger och kvaliteter. I fönstret kan man använda enbart mörkläggningsgardiner eller en kombination av vanliga gardiner och mörkläggningsgardiner, vanligt förekommande på ex hotell. Fodra gardiner Ibland vill man fodra sina gardiner. Det kan vara för att man vill stänga ute ljus och ljud, eller helt enkelt för att man tycker baksidan är mindre snygg och behöver döljas. Till gardinfoder används enfärgade tyger, gärna en poplin i bomull och polyester.
Här hittar du våra Mörkläggningsgardiner >>

Vi har även ett stort sortiment av praktiska gardintillbehör som gardinstänger, takskenor, fingerkrokar, öglor, fållband m.m. 
Shoppa här >>

Här kan du läsa mer om gardinsömnad!